Arkivbild. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Nya rattstölder från BMW-bilar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under förmiddagen tagit emot nya anmälningar om stölder från BMW-bilar i Eskilstuna. Bilägarna upptäckte stölden under måndagsmorgonen.

– Det är en pågående stöldvåg i hela landet, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Polisen fick under måndagen in fem nya anmälningar om stöld och i samtliga fall har det handlat om BMW-bilar.

”Tar max 30 sekunder”

Enligt polisen har rattar, instrumentpaneler, navigationsutrustningar och mittkonsoler stulits ur bilarna. Stölderna skedde på Noachsgatan, Aprikosvägen, Riktargatan och Klostergatan.

– Många av stölderna är snarlika på sättet som de utförs. Man krossar en ruta och tar nästan alltid ratten. Och det går fort, man brukar prata om att det tar max 30 sekunder, säger han.

SVT Sörmland har tidigare berättat om att polisen under förra veckan fått in totalt nio anmälningar om stölder från BMW-bilar i Sörmland.

– Vi jobbar intensivt med den här typen av stölder men de är trots allt väldigt svårutredda. Vi får se om vi lyckas bana någon framgång, säger han.

Parkera i garage

Polisen vill ha in tips från allmänheten för att kunna stoppa inbrotten.

– Ofta är många av de här ute och rekar i områdena dagarna innan så att man hittar lämpliga bilar. Det gäller att vara observant på fordon som man inte känner igen. Om man har möjligheten så bör man sin bil parkerad i ett garage eftersom att många av bilarna som blivit utsatta har varit parkerade utomhus, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.