Nyköpings lasarett stänger delar av kulverten när den nya entréfastigheten ska byggas. Foto: SVT

Nyköpings lasarett stänger kulvert: ”Det är av säkerhetsskäl”

Publicerad

På måndag stängs delar av kulverten på Nyköpings lasarett. Avstängningen sker av säkerhetsskäl och patienter, personal och besökare kan behöva längre tid för att ta sig fram. 

Det är den pågående ombyggnationen av lasarettet som har lett till att man måste stänga av kulverten. Fastigheten till den nya entrén ska byggas och i samband med resningen av stommen finns det risker.

– Vi kan inte garantera hållbarheten, det är av säkerhetsskäl, säger Katarina Josefsson, enhetschef för fastighetsservice södra inom Region Sörmland.

Avstängningen innebär att både personal och besökare få gå andra vägar som tar längre tid.

– För personal och friska personer handlar det kanske om fem minuter extra. Men för någon som exempelvis går med rollator kan det handla om 10 till 15 minuter, säger Katarina Josefsson.

Finns det risker med att personalen inte kan ta sig fram lika snabbt? 

– Nej vi har säkerställt det. Personal som kan få akuta anrop har en annan väg som är snabbare, men den kan vi inte ha öppen för besökare.

Kulverten beräknas vara stängd till slutet av mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer