Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En över 300 meter lång bro över E4 finns med i planeringen. Enligt ritningarna ska bron korsa motorvägen strax norr om Sjösa utanför Nyköping. Foto: TrafikverketVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nyköpingsbor får tycka till om Ostlänken: ”En milstolpe”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som debatten kring stationslägen utmed Ostlänken är intensiv så fortsätter planeringen av densamma enligt de politiska beslut som tagits. Under tisdagen inleddes ett nytt samråd där boende efter den planerade sträckan får komma med synpunkter.

Det är sträckan från Nyköpings kommungräns vid Sillekrog och fram till Sjösa som nu är aktuell. Trafikverket bjuder in till ett digitalt samråd på grund av pandemin. Flera nya detaljer kring hur Ostlänken planeras längs sträckan släpps nu till allmänheten.

– Det här ser vi som en milstolpe. Vi har ju inte visat mer än spårlinjens lokalisering tidigare men nu har vi tagit fram mer information och kan visa hur järnvägsläggningen i sin helhet kan utformas. Bland annat hur vägsystemet i området påverkas, säger Jonas Nimfelt, projektledare för Ostlänken genom Nyköpings kommun.

”Debatten påverkar inte”

Samrådet inleds nu och pågår fram till 1 juni. Alla som skickar in sina synpunkter kommer att få respons när resultatet publiceras i höst.

– Vi välkomnar så klart alla synpunkter, är det något vi kan göra bättre så ska vi absolut göra det, säger Jonas Nimfelt.

Det pågår ju en debatt kring stationslägena längs sträckan – hur påverkar det?

– Det påverkar inte det här samrådet. Den här sträckan innehåller ju inga stationer och sedan jobbar vi ju med Ostlänken utifrån politiska beslut och sådana finns det, säger Jonas Nimfelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ostlänken

Mer i ämnet