Någon brand tog sig aldrig men polisen misstänker ändå att någon försökte sätta eld på restaurangen. Foto: Pontus Stenberg.

Nytt brandattentat mot Nyköpingsrestaurang

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en restaurang i Nyköping har utsatts för något polisen ser som försök till mordbrand. Under natten till i dag krossades rutan till restaurang Choy's garden. Utanför låg ett föremål som fått polisen att misstänka att någon försökt anlägga en brand.

– Det är någon som kastat in någonting mot restaurangen, säger Eric Björkholm på Sörmlandspolisen.

Vill inte bekräfta samband

Vad det är för föremål vill polisen inte uppge i nuläget. Natten till i söndags utsattes en annan Nyköpingsrestaurang för ett liknande attentatsförsök, men polisen vill inte gå in på om man ser något samband mellan händelserna.

Krogbränderna i Nyköping och Katrineholm

– Det pågår en förundersökning i det tidigare ärendet, om de ser ett samband eller inte får jag lämna till dem som genomför den. Vi är kvar på platsen och vaktar och tekniker ska genomföra en undersökning under dagen, säger Eric Björkholm.

Inga personer ska ha skadats och branden tog sig aldrig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krogbränderna i Nyköping och Katrineholm

Mer i ämnet