Helgens vargangrepp var det andra på kort tid i samma område. Foto: Arkiv

Nytt vargangrepp på gård i Sörmland – två får dödade

Uppdaterad
Publicerad

Två får dödades i samband med ett vargangrepp på en gård i Sörmland den gångna helgen. Det hela skedde på samma gård som angreppet den 6 augusti med 15 döda får som följd.

Enligt information från länsstyrelsen i Sörmland angreps fåren av en varg på en gård mellan Gnesta och Åkers styckebruk. Det inträffade någon gång under natten till i lördags och är alltså det andra angreppet på kort tid i samma område – som är på gränsen mellan Ärla- och Sjundareviren.

– Angreppet skedde på samma gård men i anslutning till en annan hage, säger Markus Södling, vilthandläggare på länsstyrelsen i Sörmland.

Varg i Sörmland

Personal från länsstyrelsen har varit på plats och inspekterat skadorna.  Enligt Markus Södling är det ännu inte aktuellt med skyddsjakt kopplat till de två angreppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Sörmland

Mer i ämnet