Olivia Schough – Eskilstuna Uniteds nyförvärv

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslaget Eskilstuna United har värvat ytterligare en stark spelare. 23-åringen Olivia Schough med 17 A-kamper i bagaget har nu flyttat till Eskilstuna och inlett försäsongen med sitt nya lag.

Olivia Schough kommer från Falkenberg på Västkusten och det var i Halland som den då sexåriga Schough började spela fotboll. Sedan dess har hon både platsat i landslaget och tagit hem EM-bronset 2013.

– Som person är jag väldigt glad och ibland lite rolig, säger Olivia Schough och skrattar.

Som fotbollsspelare är hon yttermittfältare och forward med flera starka sidor att bjuda på.

– Jag är en spelare som kan överraska motståndaren, jag är väldigt teknisk och är snabb i djupled, säger Olivia Schough.

Erfaren spelare

Eskilstuna United är Schoughs sjunde klubb. Hon har bland annat spelat i Bayern Munchen och varit på en snabbvisit under hösten till den ryska klubben Rossijanka.

– Jag känner mig mer mogen nu och jag är beredd att ta det verkliga steget. Nu är det damallsvenskan igen med en fantastisk liga och jag är inte ung längre. Nu gäller det på riktigt. Nu kan man inte komma undan med något, säger Olivia Schough.

En medalj för United

Nu är kontraktet med Eskilstuna United påskrivet för hela 2015 och Skog tror på att förra årets nykomling i allsvenskan kan i år nå betydligt längre.

– Nu kanske jag säger för mycket, men jag tror att vi kan komma på tredje plats. Det är väl ändå ganska bra?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.