Trafiken stoppades på E4 när skåpbilen fick sladd och hamnade i mitträcket. Foto: Pontus Stenberg

Flera olyckor i snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen har det inträffat flera olyckor i trafiken till följd av snöovädret.

Den senaste olyckan skedde strax före klockan 11, då en skåpbil fick sladd och hamnade mitt på vägen på E4, i södergående riktning några kilometer före avfarten vid Påljungshage.

Ingen person ska ha skadats i olyckan. Flera körfält stängdes av medan bilen bärgades från platsen.

Mycket trafik under morgonen

Vid 7.40-tiden körde en bil i diket på E20 i höjd med Kjula i riktning mot Strängnäs. Ett körfält stängdes av under en kort stund när räddningstjänst och polis arbetade på platsen.

Ingen person skadades i samband med olyckan. Det var mycket trafik och trångt på platsen under morgonen till följd av snöovädret.

Elledning föll över vägen

Räddningstjänsten uppmanar bilister att ta det lugnt i trafiken.

På väg 834 i höjd med Ehrendahls gård utanför Gnesta blev det stopp i trafiken vid nio-tiden då träd och en elledning fallit över vägen. Det ska nu vara rensat på platsen.

Flera lastbilar fastnade också i det hala väglaget. Bland annat fastnade flera långtradade vid sju-tiden i en backe på riksväg 55 mellan Flen och Malmköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.