Flera olyckor har inträffat på E4 vid Nyköping under söndagseftermiddagen. Foto: Pontus Stenberg

Halka orsakar olyckor på E4 – polisen manar till försiktighet

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst hade under söndagseftermiddagen fullt upp med flera trafikolyckor på E4. Vid Nyköping stängdes ett körfält av i södergående riktning, men öppnades under kvällen för trafik igen.

Två personer har förts till sjukhus med nacksmärtor efter en trafikolycka strax norr om Nyköping vid fyratiden på söndagseftermiddagen.

Strax därefter blev en annan personbil med en vuxen och fyra barn påkörd i höjd inte långt därifrån – och det är troligtvis halkan som ligger bakom båda olyckorna.

– Det är snorhalt på E4 i hela regionen just nu. Det är trafikolyckor överallt och vi har inte resurser att skicka polisen till alla, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande i polisregion Öst.

Just dessa två olyckor har dock polisen varit vid.

Avstängt körfält

Vid Påljungshage har räddningstjänsten stängt av ett körfält i södergående riktning, vilket innebär att trafiken påverkas.

– Det är jätteviktigt att man kör försiktigt, säger Lars-Göran Nilseryd.

Även i höjd med Norrköping har det inträffat flera trafikolyckor på E4 under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.