Lokalpolisområdeschefen Johan Levin ser allvarligt på branden. Foto: SVT

Polischefen: ”Tillsätter de resurser som krävs för att säkra ordning i Brandkärr”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen arbetar tillsammans med kommunen för att skapa trygghet i området efter branden. Flera patruller befinner sig runt om i Nyköping för att svara på frågor och hämta in uppgifter från allmänheten.

Johan Levin är lokalpolisområdeschef i Nyköping och han ser mycket allvarligt på det som har inträffat.

– Det här är en förskola som ligger i ett tätbefolkat område, det är en totalbrand vi pratar om. Vi ska komma ihåg att det inte är fastställt om det här är en anlagd brand eller inte. Men om det är en anlagd brand, om vi kommer fram till det, då är det här ett oerhört allvarligt brott. Ett illdåd, säger han.

Samarbetar med kommunen

I nuläget arbetar polisen utöver utredningsarbetet även med trygghetsskapande dels genom att patrullera i området men också i ett nära samarbete med kommunen.

– Kommunen gick upp i stabsläge redan under natten och polisen har hela tiden deltagit i det stabsarbetet och kommer fortsättningsvis att finnas representerade i det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.