Narkotikapåverkad man jagades av polis och körde mot trafiken – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Med 1,79 promille alkohol i blodet och påverkad av narkotika försökte en man i 33-årsåldern köra ifrån polisen. Vansinnesfärden i Nyköping orsakade flera farliga trafiksituationer och mannen var likgiltig inför andra människors liv, menar åklagaren.

I början av maj körde en man i 33-årsåldern alldeles för fort i tätbebyggt område och gångfartsområde i centrala Nyköping. Dessutom var han nära att krocka med flera andra fordon och körde i motsatt körriktning och mot stopplikt.

Onykter och narkotikapåverkad – försökte köra ifrån polisen

Den vilda bilfärden fortsatte sedan på E4 och länsväg 800 i Nyköpings kommun. Föraren försökte köra ifrån polisen, som kunde ingripa vid trafikplats Bergshammar. Det visade sig sedan att mannen hade 1,79 promille alkohol i kroppen. Dessutom hade mannen även kokain och annan narkotika i blodet. 

Mannen åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott och våldsamt motstånd då han försökte ta sig loss när polisen ingrep.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.