Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna på vattenmassorna som bland annat fick en gata i ett villaområde att kollapsa. Foto: Pontus StenbergVisa alla (4)
Visa alla (4)

Flera översvämmande hus och kollapsad gata i spåren av skyfallet

Uppdaterad
Publicerad

I samband med kraftigt regn i trakterna kring Trosa på onsdagseftermiddagen översvämmades flera hus. Vattenmassorna fick också en gata i ett villaområde att undermineras och den är nu avstängd.

Det var strax innan klockan 15 på onsdagen som det första larmet kom in till SOS. Det gällde då vattenskada i en byggnad på Gnejsvägen. Efter det följde fler larm och räddningstjänsten ryckte ut från flera stationer.

– Vi är ute just nu och pumpar vatten i tre fastigheter. Det har regnat kraftigt och åskat och det är väldigt mycket vatten på vissa håll, säger Andreas Blomquist, inre befäl på räddningstjänsten.

Villagata underminerad

När läget lugnat sig något kunde räddningstjänsten konstatera att delar av Malmvägen underminerats av vattenmassorna och den gatan har därför stängts av tillsvidare, enligt räddningstjänsten. Det hela är anmält till Trosa kommun, som ansvarar för gatan.

– Totalt är det drygt ett tiotal fastigheter som blivit översvämmade, säger Henrik Dewoon-Thorén, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Inga personskador

Det finns ännu inga rapporter om personskador i samband med översvämningarna.

Det var både villor och flerfamiljshus drabbades av vattenmassorna och många slog larm samtidigt.

– Uppmaningen är: Gör vad ni kan först och ring oss sen, säger Andreas Blomquist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.