Özcan Melkemichel presenterades som AFC Eskilstunas nya tränare på en presskonferens under fredagen. Foto: SVT

Özcan Melkemichel återvänder till AFC

Uppdaterad
Publicerad

Under en presskonferens under fredagseftermiddagen presenterades Özcan Melkemichel som AFC Eskilstunas nya tränare. Han återvänder därmed till klubben som han tog till allsvenskan 2016.

Första gången han presenterades som tränare för AFC Eskilstuna var inför säsongen 2014. Då tog Özcan Melkemichel laget hela vägen från division 1 till att för första gången i klubbens historia få en plats i allsvenskan.

Nu är målet att ta laget tillbaka upp i högsta divisionen.

-  Ambitionen är att vara i allsvenskan om max två år, säger Özcan Melkemichel.

I slutet av 2016 tog han över som tränare för Djurgårdens IF, och under första säsongen lyckades han ta Stockholmslaget till en tredjeplats i allsvenskan. I slutet av 2018 stod det klart att inte skulle bli någon förlängning med Djurgården, och han har varit fri på marknaden sedan dess. 

Nu återvänder succétränaren till AFC – som hade ett kämpigt år i allsvenskan och således kommer att spela i superettan kommande säsong.

Özcan Melkemichel presenterades som AFC Eskilstunas nya tränare på en presskonferens under fredagen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.