Morris ute på simmtur. Foto: Parken Zoo

Parkens allra minsta premiärmötte besökarna

Uppdaterad
Publicerad

Morris, så heter det senaste tillskottet på Parken Zoo. En jätteutter som idag namngavs när han för första gången mötte djurparksbesökarna.

Igår smygstartade djurparken för säsongen och idag hade besökarna chans att träffa djurparkens senaste tillskott – en jätteutterunge. Morris föddes den 3 januari och var inte helt oväntat ett välkommet tillskott till jätteutterfamiljen.

– Utterfamiljen är en av parkens mest aktiva djurfamiljer och vi är otroligt stolta över att ha fått en ny medlem, säger Lennart Sundén, tillförordnad VD och djurparkschef.

Linn Lagerström som är driftschef på parken berättar att jätteuttrar hör hemma i Sydamerika och lever längs amazonfloden.

– De är inte jätteförtjusta i vatten när det är små, det var inte lille Morris heller. Men hans mamma hra nästan brutalt släpat ner honom i vattnet för att lära honom att simma, säger Linn Lagerström.

Morrisfakta

Mamma: Alua

Pappa: Yumbo

Syskon: Storasyster Xingu, halvsyskonen Rio och Lobo. Xingu är en väldigt ansvarstagande storasyster. Hon har hjälpt sitt nyfödda syskon att lära sig både simma och äta ordentligt.

Källa: Parken Zoo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.