Parkfesten i Nyköping påverkas inte av höjd terrorhotnivå

Uppdaterad
Publicerad

Festhelgen i Nyköping med artister som Staffan Hellstrand och Magnus Carlsson påverkas inte av höjd terrorhotnivå. Det menar arrangören Nyköpings arenor som anser sig ha koll på säkerheten.

Lars Persson är verksamhetschef på Nyköpings arenor och inblandad i säkerhetsarbetet kring den stundande festivalen Park till Park som arrangeras i Nyköping under fredag och lördag. 

Enligt Persson påverkas inte säkerheten på festivalen av att Säpo beslutat höja terrorhotnivån från tre till fyra på en femgradig skala.

– Vi jobbar alltid med säkerheten på våra arrangemang, oavsett om det är en hockeymatch eller en festival. Men vilka åtgärder vi vidtar eller vilka kontakter vi har med polisen vill jag inte kommentera, säger han.

Festivalen är ett återkommande inslag och under festdagarna väntas runt 40 000 besökare. Förutom prideparad och burleskshow bjuds det på massor av musik från flera scener.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det innebär terrornivå fyra – sju år sedan sist Foto: Pontus Lundahl/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.