Karin Arnholm, samordnare och barnmorska, säger att det är viktigt att lokalerna är trivsamma då många besökare är chockade efter att ha varit med om traumatiska upplevelser. Foto: SVT/Sandra Kjellström

Utsatta för sexuella övergrepp får hjälp i nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Teamet för sexuellt våldsutsatta har fått nya, mer inkluderande, lokaler på Mälarsjukhuset. Hit kan personer som utsatts för ett sexuellt övergrepp söka stöd.

– Vi kan välkomna alla oberoende av könsidentitet, till exempel kan män komma och inte behöva känna att de kommer till kvinnokliniken, säger samordnare Karin Arnholm.

Personer som utsatts för ett sexuellt övergrepp kan söka stöd på de tre sjukhusen i länet, där teamet för sexuellt våldsutsatta finns. Här kan utsatta få hjälp i form av stöd och provtagning. På Mälarsjukhuset flyttade verksamheten in i de nya lokalerna i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.