Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens insatsstyrka är på plats vid Strängnäs hantverksby. Foto: Pontus Stenberg

Polis med automatvapen under insats i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen pågick en polisinsats vid Strängnäs hantverksby, vilket Strengnäs Tidning var först med att rapportera. Polisen är mycket förtegen om händelsen men enligt frilansfotograf Pontus Stenberg, som var på plats, var polisens insatsstyrka där och utrustade med förstärkningsvapen.

Pontus Stenberg berättade för SVT att en byggnad i hantverksbyn var avspärrad med polisband. Det är okänt hur länge insatsen har pågått och om polisen fortfarande är på plats.

– Just nu är vi väldigt förtegna. Det är ett jättekänsligt utredningsläge, säger polisinspektör Marcus Anefur.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Enligt Marcus Anefur handlar det inte om något pågående brott, utan insatsen är en del i ett utredningsarbete. I övrigt vill han inte berätta något.

Stora narkotikabeslag

Enligt polisen inleddes ärendet med ett narkotikabeslag i samband med en fordonskontroll i Jönköpings län i fredags, det ska röra sig om över 50 kilo förmodad narkotika.

Detta ledde sedan fram till det uppmärksammade tillslaget mot hantverksbyn under söndagen då omkring 100 kilo narkotika beslagtogs. Senare greps och anhölls två personer misstänkta för grovt narkotikabrott.

”Polisen ringer inte”

Fastighetsägaren berättar att inte heller han har fått någon information från polisen. Han fick reda på polisinsatsen genom bilder från en övervakningskamera vid entrégrinden samt att hyresgäster ringt honom och frågat vad som försiggår.

– Polisen ringer inte mig, jag har väntat hela dagen, säger han till SVT på måndagseftermiddagen.

Får inte gå in vid lastkajen

Enligt fastighetsägaren är det ett 20-tal företag som påverkas av polisinsatsen och personal har inte kunnat komma till sina arbeten.

– Man får gå in i de främre byggnaderna, men man får inte gå in vid lastkajen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Mer i ämnet