Polisbefäl döms till fängelse för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik

Uppdaterad
Publicerad

Ett polisbefäl i Sörmland döms till tre månaders fängelse för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Det var vittnen som slog larm om den vådliga färden i augusti förra året. Ett av vittnena berättade under rättegången hur hon gått fram till bilföraren efter att han kört av vägen och försökt prata med honom utan att få svar.

Stoppades av polis

Istället körde han iväg därifrån på fel sida av vägen i hög hastighet. Flera fordon fick bromsa och styra undan för att inte kollidera med polisbefälet. Så småningom hamnade han i rätt färdriktning igen och kunde stoppas av polis.

Kunde slutat värre

Tingsrätten konstaterar att händelsen är allvarlig och hade kunnat få betydligt svårare följder om inte vittnen agerat och varnat andra bilister. Annat straff än fängelse är uteslutet, menar rätten, som samtidigt väger in att polisbefälet fått behandling för alkoholmissbruk och att han riskerar att inte få behålla jobbet vid en fällande dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.