Polisen har spärrat av en fastighet i Eskilstuna efter att de hittade stora mängder stöldgods. Foto: TT

Två gripna efter polisen hittade stora mängder stöldgods i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen greps två personer i Eskilstuna efter att polisen hittat stora mängder av misstänkt stöldgods i en byggnad. Polisen har spärrat av på platsen för att kunna göra en teknisk undersökning.

– Vi fick in ett tips via allmänheten att kontrollera två personer, som sedermera greps. Det visade sig att de hade väldigt mycket stöldgods hemma, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen har spärrat av fastigheten, bland annat för att kunna göra en teknisk undersökning, något som Eskilstuna-Kuriren var först med att rapportera om.

– För att kunna reda ut det här har vi spärrat av och väntar in mer resurser tills imorgon.

Polisen förtegna kring detaljer

Polisen vill inte gå in på några detaljer om var i Eskilstuna fastigheten ligger, inte heller vilket typ av stöldgods det rör sig om.

– Det är allt möjligt, från maskiner till husgeråd. Förhoppningen är nu att vi kanske kan lösa ett och annat i och med det här gripandet, och hjälpa människor som har varit utsatta för inbrott, säger Lars-Göran Nilseryd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer