Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Än så länge finns det inga bevis som pekar på att branden i en av byggnaderna vid Årbymoskén var anlagd. Foto: Lars Adolfsson

Polisen: Inget tyder på att moskébranden var anlagd

Uppdaterad
Publicerad

En vecka efter storbranden vid Årbymoskén i Eskilstuna finns det inga tecken på att branden skulle ha startats med vilje, enligt polisen.

I samband med att branden utbröt den 25 september inledde polisen en utredning om mordbrand, vilket är praxis när det är oklart hur en brand startat.

Teknikernas officiella utlåtande väntas först komma nästa vecka, men enligt förundersökningsledaren Anders Wigholm har de inte hittat några uppenbara tecken på att branden var anlagd.

– Vi har också foton från när branden började och vittnesuppgifter. Inget indikerar att den var anlagd, säger han.

Detta har hänt

Vid lunchtid den 25 september larmades räddningstjänsten om en brand i en av byggnaderna som hör till Årbymoskén i Eskilstuna. Byggnaden, ett bostadshus med sidobyggnader, var snart övertänd och gick inte att rädda.

Moskéns bönesal ligger i en tillbyggnad och kunde räddas från att brinna ner, men skadades av rök och sot.

En familj som bodde i bostadsdelen i det brandhärjade huset klarade sig utan skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.