Den man som greps efter helgens skottlossning i Årby i Eskilstuna har nu släppts. Han visade sig ha alibi för tidpunkten. Foto: SVT

Efter senaste skjutningen: Polisen i Eskilstuna ser en upptrappad konflikt mellan kriminella

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Eskilstuna kopplar samman de skjutningar som inträffat i Årby och Skiftinge under senaste månaderna. Det beskrivs som en eskalerande konflikt mellan nätverk i stadsdelarna.

Det är totalt fyra skjutningar som inträffat sedan slutet av januari, två i Skiftinge och två i Årby. Den senaste nu i söndags.

– Det här är tyvärr en eskalering i den konflikt som vi har identifierat under året, säger Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Vad är det som gör att ni kan koppla ihop de här händelserna?

– Dels platserna geografiskt, men det finns också delar i de här utredningarna som gör att vi kan koppla ihop de här händelserna med konflikten. Tyvärr kan jag inte gå in på detaljerna men jag känner ändå att jag har en så pass tydlig bild att jag kan säga att de är sammankopplade, säger Christoffer Bohman.

Den man i 20-årsåldern som greps och anhölls efter söndagens skjutning har samtidigt släppts. Enligt polisen har mannen fått alibi tack vare en övervakningskamera på en annan plats i Eskilstuna.

Samtidigt varnar Christoffer Bohman för att det finns vapen i omlopp i de två stadsdelarna.

– Vi uppmanar allmänheten att vara uppmärksam kring människor som stryker omkring i buskage och allmänna utrymmen för vi vet att det göms vapen där.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet