Man gripen misstänkt för mordförsök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen larmades polisen till Årby i Eskilstuna efter att flera personer hört skottlossning. Polisen kunde inte hitta någon skadad men en person har gripits misstänkt för mordförsök.

Flera polispatruller anlände till Årby strax innan klockan nio på söndagskvällen med anledning av en misstänkt skottlossning i anslutning till Årby centrum.

– Det var olika personer som larmade efter att ha hört flera smällar, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Åklagare Miona Gren berättar för SVT Nyheter Sörmland att det finns fynd på platsen som talar för att det är en skottlossning som ägt rum.

Ung man anhållen

När polisen anlände till Årby under söndagskvällen kunde de inte hitta någon skadad och de söker efter målsägande.

Vittnen kunde beskriva en misstänkt gärningsperson och klockan 22.20 grep polisen en man i 20-årsåldern i närheten av den misstänkta brottsplatsen.

– Den här personen blev anhållen inatt av åklagaren och är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, säger Thomas Agnevik.

Mannen är sedan tidigare dömd för olika brott, bland annat våldsbrott.

Polisen vill ha fler vittnen

Under natten har polisen förhört flera personer. Åklagare Miona Gren uppmanar vittnen som ännu inte blivit kontaktade av polisen att höra av sig på 114 14. I övrigt vill hon inte säga något om nattens skottlossning.

– Jag vill inte kommentera det nu, för det finns vittnen. Jag vill inte sabotera utredningen och påverka vittnen och eventuella minnesbilder, säger hon.

Det har varit oroligt i området och senast en skjutning ägde rum i Årby var för en dryg månad sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet