Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Skjutningarna påverkar tryggheten, säger biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna, Oscar Nissfolk. Men han tycker inte att man ska känna sig orolig. Hör honom berätta om skotten på måndagskvällen i klippet. Foto: SVT

Polisen om skjutningarna i Eskilstuna: ”Gärningsmännen är fullkomligt likgiltiga”

Uppdaterad
Publicerad

En man avled under måndagskvällen efter en skjutning som inträffade samma eftermiddag. Mitt emellan ett bostadsområde och en högstadieskola. 

– Man är fullkomligt likgiltig inför var de här skotten äger rum, säger biträdande lokalpolisområdeschef Oscar Nissfolk.

Mannen som avled är känd av polisen sedan tidigare, och fyra personer är gripna, misstänkta för inblandning i skjutningen. Samtliga är nu anhållna.

– I nuläget utreder vi om de har något samband med mordet att göra och jag vågar inte gå in på om de är kända av oss sedan tidigare, säger Oscar Nissfolk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet