För några år sedan spärrades ett stort område av i sökandet efter Victor Hasselström.

Polisen tar nya tag i fallet med försvunne Victor

Uppdaterad
Publicerad

I mars 2009 försvann Victor Hasselström i Eskilstuna spårlöst efter ett krogbesök och polisen har hela tiden misstänkt att han blev mördad. Nu tar polisen nya tag i utredningen.

– Vi följer upp nya tips och uppslag som har kommit in det senaste året, säger Lars Franzell, chef för grova brott på länskriminalen i norra Sörmland.

Han berättar att det sedan ett par veckor är en särskild grupp på 4-5 personer som särskilt ägnar sig åt fallet Victor.

”Någon vet vad som hänt”

– Det här handlar om ett så pass grovt brott att vi måste följa upp det kontinuerligt. Vi är övertygade om att någon vet vad som hänt och det kan ju vara så att någon efter sex år vill lätta sitt hjärta, säger Lars Franzell.

Han vill gärna att de som eventuellt kan veta något om Victor Hasselströms försvinnande hör av sig till polisen, och han hänvisar särskilt till Bo Hansén.

Misstänkta släpptes

Sedan Victor försvann har polisen vid flera tillfällen gjort sökningar i Eskilstunaån. Våren 2012 var tre män frihetsberövade misstänkta för delaktighet i mordet. De släpptes dock.

Är det aktuellt att göra nya sökningar i Eskilstunaån?

– För närvarande inte, men det går inte att utesluta. Vi får se var vi hamnar, säger Lars Franzell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Victor

Mer i ämnet