Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland, Christoffer Bohman, om potentiella kopplingen till explosionen i Åkers styckebruk i juli. Foto: Vänster: Pontus Stenberg, höger: SVT

Polisen utreder koppling mellan skottlossning och sprängning i somras

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder nu kopplingen mellan skottlossningen i Åkers styckebruk sent under måndagskvällen och en sprängning i samma område som inträffade i somras.

– De misstänkta är kända för oss sedan tidigare, säger Christoffer Boman, chef för utredningssektionen i polisområde Södermanland, om de fyra anhållna i skotlossningen.

Polisen har ingen motivbild över vad som ligger bakom skottlossningen i Åkers styckebruk då 7-8 skott tros ha avlossats, varav minst 3 ska ha skjutits in i en lägenhet, enligt polisen.

Fyra personer sitter fortsatt anhållna, skäligen misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. Polisen i Sörmland ser skottlossningen som ett tecken på att skjutvapenvåldet sprider sig.

Gängkriminalitet i Strängnäs

– Vi står inför en nationell utmaning med skjutvapenvåldet. På samma sätt som storstäderna haft problematiken och varit drabbade, på samma sätt är mindre städer nu drabbade och det är där vi står, säger Christoffer Bohman.

Ber allmänheten om hjälp

Eftersom de inte har lägesbilden helt klar för sig ber nu polisen allmänheten om hjälp för att få in vittnesmål och ytterligare information om det som har hänt.

– Upplysningar är viktiga för oss. Enklast tipsar man polis på nätet, säger Christoffer Bohman.

I klippet hör du Christoffer Bohman om potentiella kopplingen till explosionen i Åkers styckebruk i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriminalitet i Strängnäs

Mer i ämnet