Polisen lovar att sätta in flera åtgärder för att skapa mer trygghet i det socialt utsatta bostadsområdet Brandkärr i Nyköping.

Polisens löfte 2017: rikta större fokus på Brandkärr

Uppdaterad
Publicerad

Större fokus på trafikkontroller och tuffare arbete mot knark. Det lovar polisen i sina medbogarlöften till Nyköping – och specifikt till invånarna i bostadsområdet Brandkärr.

Polisens löften för enskilda kommuner tas fram genom dialog med medborgare och utifrån polisens egen lägesbild av olika stadsdelar.

När det gäller Nyköpings kommun avser polisen att rikta särskilt fokus mot det socialt utsatta bostadsområdet Brandkärr under 2017, där lägesbilden ger vid handen att många invånare känner stor otrygghet.

Trafiken ska bli säkrare

För att förbättra tryggheten krokar polisen arm med tre stora fastighetsägare i området. Tillsammans lovar parterna bland annat att fler trafikkontroller ska göras, fler trafikförbättrande insatser och att trygghetsvandringar ska genomföras för att hitta – och åtgärda – de brister som skapar otrygghet bland invånarna.

Därtill lovar kommunen att se över fritidsgårdsverksamheten i området och att starta en föräldrastödsutbildning i området.

Polisen lovar också att genomföra insatser för att minska förekomsten och användandet av narkotika.

Läs mer: Stenkastning möttes med vuxnas närvaro

Fler kommuner lovas insatser

I Oxelösund avser polisen att rikta större uppmärksamhet för att skapa trygghet i centrum, där många invånare känner oro. Fler trafikkontroller ska göras och insatser sättas in för att minska förekomsten av knark.

Även i Trosa och Gnesta lovar polisen fler trafikinsatser och trafikförbättrande åtgärder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.