Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Serafia Olausson berätta vad som hänt i samband med polisens stora narkotikabeslag i Strängnäs hantverksby. Foto: SVT

Efter polisinsatsen i Strängnäs – en häktad

Uppdaterad
Publicerad

En person har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott efter polisinsatsen i Strängnäs hantverksby. I klippet hör du SVT:s reporter Serafia Olausson berätta om vad som hänt i den stora narkotikahärvan.

Polisen gjorde i söndags ett stort tillslag mot ett industriområde i Strängnäs. Polisen har bekräftat att ett större beslag gjordes vid tillfället, det rör sig om 100 kilo bestående av vad som förmodas vara någon form av narkotika.

Två personer boende i Strängnäs greps och anhölls under söndagen.

Fordonskontroll i Jönköpings län

Enligt polisen inleddes ärendet med ett narkotikabeslag i samband med en fordonskontroll i Jönköpings län i fredags. Det ska röra sig om över 50 kilo förmodad narkotika som beslagtagits.

I samband med den händelsen greps en man i 20-årsåldern hemmahörande i Flen.

Detta ledde sedan fram till det uppmärksammade tillslaget mot hantverksbyn i Strängnäs.

En häktad

Under onsdagen häktades en av de två personer som anhållits i samband med tillslaget i Strängnäs. Det handlar om en man i 30-årsåldern.

En annan person som begärts häktad släpptes på fri fot av tingsrätten i Eskilstuna.

Polisen arbetar nu bland annat med analys av beslagen.

– Vi arbetar hårt för att få bort narkotika från gatorna och det här är en del i det arbetet, säger Daniel Eriksson, chef för grova brottsgruppen vid Sörmlandspolisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens insatsstyrka är på plats vid Strängnäs hantverksby. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.