Foto: Anders Wiklund/TT

Politiker i Eskilstuna döms för bokföringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Faisal Hassan, kommunpolitiker för Miljöpartiet i Eskilstuna, har dömts för bokföringsbrott i tingsrätten. Efter årsskiftet har han inte längre några politiska uppdrag.

I somras ströks Faisal Hassan från en topplats från Miljöpartiets lista till kommunvalet efter att han åtalats för bokföringsbrott utan att berätta om det för partiet.

Han sitter dock i barn- och utbildningsnämnden samt förskoleutskottet fram till årsskiftet, då nuvarande mandatperiod löper ut.

”Inga kommentarer”

Enligt domen har han, i egenskap av företrädare för en ekonomisk förening, inte bokfört föreningens ekonomi under två års tid.

– Jag har inga kommentarer, varken nu då domen inte trätt i kraft ännu, eller efter det, säger Faisal Hassan.

Under rättegången förnekade han brott eller tyckte att det skulle betraktas som ringa, men Eskilstuna tingrätt dömer honom till villkorlig dom och 60 dagsböter på totalt 11 400 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.