Post blir liggande kvar på kontoret på grund av att personalen på Postnord i Eskilstuna inte hinner utföra sina arbetsuppgifter, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket. Foto: Hasse Holmberg/TT, Fredrik Sandberg/TT

Postnord anmält till Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad

Personalen måste arbeta övertid och post blir liggande kvar på kontoret. Nu har situationen på Postnords kontor i Eskilstuna anmälts till Arbetsmiljöverket.

Övertidstimmarna skenar iväg och den psykosociala arbetsmiljön är inte tillfredsställande. Så står det i en anmälan som nu har skickats till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan har inte personalen någon möjlighet att utföra sina arbetsuppgifter under sin ordinarie arbetstid.

Delas inte ut

Det leder till att post och eftersändningar blir liggande kvar på kontoret.

Göte Svensson, som är produktionsområdeschef för Postnord i Sörmland, säger till P4 Sörmland, Sveriges Radio, att de har tagit del av anmälan och att man ska ta tag i situationen tillsammans med skyddsombud och facket.

”Bekymmer med bemanning”

I anmälan står det att omorganisationen som gjordes förra året inte har fungerat som det var tänkt.

– Framför allt har vi haft bekymmer med bemanning. En del av åtgärdsplanen är att bemanna rätt, säger Göte Svensson till P4 Sörmland, som var först med att rapportera om ärendet, och menar att ny personal har rekryterats de senaste veckorna.

SVT har försökt nå Postnords lokala skyddsombud utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.