Skadedjursbekämparna i Nyköping har bland annat tagit hjälp av övervakningskameror för att få en bild av hur utbrett råttproblemet är. Foto: SVT/Nomor

De leder råttjakten i centrala Nyköping – inkallade efter ökande problemen

Uppdaterad
Publicerad

De utbredda problemen med råttor i centrala Nyköping fick kommunen att anlita ett företag specialiserat på råttbekämpning. Efter månader av arbete börjar resultatet att märkas.

Som SVT Nyheter Sörmland rapporterat tidigare så är problemen med råttor efter Nyköpingsån kända. Både fotgängare såväl som boende runt ån upplever obehag.

Enligt Nyköpings kommun så finns det flera orsaker till att råttpopulationen vuxit sig så pass stor att det besvärar allmänheten. Sedan några månader tillbaka samarbetar kommunen med ett privat företag som nu är mitt uppe i en omfattande insats som delats upp i tre etapper efter ån.

– Det är hela vägen från hamnen, förbi Nyköpingshus och upp till Fors kraftstation, säger Victor Mahrs, driftansvarig tekniker för bekämpningsarbetet.

I videon ovan får du veta mer om hur råttbekämpningen går till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.