Under början av året kostade hyrläkarna 21 miljoner kronor per månad i Sörmland. Nu vill regionen halvera kostnaderna. Foto: Claudio Bresciani/TT

Regionens sparpaket kan slå mot hyrläkarna – vill halvera kostnaderna

Uppdaterad
Publicerad

Som en del av de kommande besparingarna planerar Region Sörmland minska antalet hyrläkare. Enligt hälso- och sjukvårdsdirektören Magnus Johansson handlar det om en halvering av kostnaderna.

Det är från och med december som regionen planerar att skära ner på antalet hyrläkare. I början av året kostade hyrläkarna regionen omkring 21 miljoner kronor per månad. Magnus Johansson berättar att man som första mål kommer halvera kostnaderna och att det kan komma att påverka vården.

– Målsättningen är här att rekrytera läkare som är anställda hos oss men det finns en risk att vi får lägre kapacitet i vissa verksamheter tills rekrytering har kunnat ske, säger Magnus Johansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet förklarar SVT:s reporter Frida Gunnvald vad politikernas sparförslag innebär. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Region Sörmland

Mer i ämnet