Butiken var avspärrad på morgonen och enligt polisen ska platsen undersökas av tekniker under dagen. Foto: SVT

Rififikupp mot butik i Katrineholm – tjuvar sågade sig in genom taket

Uppdaterad
Publicerad

Ett uppsågat tak mötte polispatrullerna som ryckte ut till en butik i Lövåsen i Katrineholm under natten till torsdag.

Klockan var 02.20 när polisen fick larm om misstänkt inbrott i butiken. Det var ett automatiskt inbrottslarm som aktiverats. Det visade sig att någon eller några sågat sig in till butiken genom taken, en metod som kallas för rififikupp efter en känd roman av författaren Auguste Le Breton.

Gärningspersonerna hade lämnat butiken när polisen anlände och händelsen rubriceras som grov stöld trots att det ännu är oklart exakt hur mycket som stulits.

– Det tar tid för butiksägaren att få helheten klar för sig när det sker en sån här sak mitt i natten, men vi bedömer att värdet är stort, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson.

Polishund har sökt igenom platsen men kunde inte hitta något spår efter gärningspersonerna. Butiken är fortfarande avspärrad och under dagen ska platsen sökas igenom av kriminaltekniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.