Urban Granström (S) i Nyköping. Foto: Love Ahlstrand

S om Alliansens utspel: ”Ett oerhört svek mot deras väljare”

Uppdaterad
Publicerad

– Socialdemokraterna är inte ett stödparti åt Alliansen.

Det säger Urban Granström (S) i Nyköping, som inte tänker stödja en Alliansbudget. Han vill att Alliansen klargör hur de tänker styra med stöd av Sverigedemokraterna.

Det nuvarande kommunalrådet Urban Granström (S) menar att Socialdemokraterna inte kommer att hjälpa Alliansen att få igenom en budget.

Men om de nu får stöd från SD för att få igenom sin budget. Vad säger du om det?

Nyköping

– Då tycker jag att de ska redogöra för hur det går till när de tar stöd från SD och också vara öppna för vilka eftergifter de kan tänka sig att göra gentemot SD.

Att ni nu då ser ut att förlora makten i Nyköping. Hur kommenterar du det?

– Det Alliansen har sagt är att de vill styra, men de har fortfarande inte visat hur. Då får man berätta om man tänker förhandla med SD för att se till att säkra en majoritet. Just nu har de 27 mandat och de rödgröna har 27 mandat. Det har inte hänt något nytt. Valresultatet kommer inte att ändras. Tänker de styra med hjälp av SD är det ett oerhört svek mot deras väljare.

Miljöpartiet vill inte heller stödja en Alliansbudget.

– Vi kommer inte att göra som SD och stödja dem. Det blir lite knepigt om det blir ett minoritetsstyre där SD blir vågmästare i både kommunstyrelsen och alla nämnder. Det tror inte Miljöpartiet vore bra för Nyköping, säger Malin Hagerström (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet