Foto: SVT

Så gjorde fotografen Rehnholm damen på mattan

Publicerad

Nu pågår utställningen ”6-8 konstverk om dagen” på restaurang Västra porten i Eskilstuna. Fotografen Ulf Rehnholm ställer ut sin konst på mattor, fönster och i appar.

– Tanken med den här utställningen är att nå ut till en publik som kanske inte är vana med konst, säger Ulf Rehnholm.

Verken som ingår i utställningen är ett 20-tal projekt som han har arbetat med under de senaste 10 åren. Allt från enklaste hålkamerateknik till digital konst där ljud och bild kopplas samman med en app.

Fotograf Ulf Rehnholm Foto: SVT

Konst överallt 

På fönstren sitter bilder, på borden finns små blädderböcker och bordsunderlägg och på golvet ligger mattor med konst. I klippet ovan berättar Ulf om hur han arbetade med två av verken. 

– Folk är vana med att konsumera bild men kanske inte att vara medveten om bilden. Jag tror vi behöver bli bättre på att analysera bilden, säger Ulf Rehnholm. 

Med mobilen till hands har man alltid tillgång till en kamera. 

– Men vi måste tänka mer på vad vi vill säga med bilden, menar Ulf som delar med sig av tre tips att tänka på när man tar upp mobilkameran.

Utställningen pågår till 25 november och Ulf hoppas att publiken ska roas av utställningen.

– Skulle det väcka reaktioner kan man alltid diskutera med sina bordsgrannar. För konst är också ett språk och kanske kan man lära sig något av hur andra tolkar bilderna, säger Ulf Rehnholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.