Nu finns en utvecklingsplan för Kvicksund utanför Eskilstuna. Den innebär bland annat att närmare 2 000 nya bostäder kan byggas. Foto: Eskilstuna kommun

Så kan Kvicksund komma att utvecklas

Uppdaterad
Publicerad
Eskilstuna kommun och Västerås stad har tagit fram en utvecklingssplan för Kvicksund. I framtiden kan bland annat närmare 2 000 bostäder komma att byggas på orten. Dessutom finns viljan att satsa på kommunikationer, välfärd och turism.

De båda kommunerna har godkänt planen som alltså kan leda till att närmare 2 000 nya bostäder byggs. Planen innebär dock inte att något händer redan idag.

– Genom planen finns nu förutsättningar att tillsammans med de boende och med respekt för Kvicksunds unika kvaliteter stärka orten. Detta genom stärkt välfärd, företagande och kommunikationer i kombination med attraktiva boendemiljöer, säger Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna i ett pressmeddelande.

Förutom bostäder vill kommunerna satsa på utbyggnad av förskolan och Tegelvikens skola. Det kan också bli lättare att ta sig fram med cykel eller till fots. Det gäller både för centrum och de natursköna omgoivningarna.

Mälarstranden ska utvecklas för rekreation och friluftsliv samt med båt- och gästhamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer