Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sabina berättar att hon och polisen trott att bilen använts vid något brott. Hör henne och andra gymbesökare berätta om när de blivit av med något på gymmet i Eskilstuna. Foto: SVT

Sabina blev av med bilen efter ett gympass: ”Den hittades uppbränd”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Eskilstuna uppmanar gymbesökare att vara extra vaksamma då det under hösten inkommit flera polisanmälningar om stölder på gym. Sabina Strandberg berättar att hon tidigare blivit av med sina bilnycklar och sedan sin bil efter ett gympass.

Sabina som körde ett sent pass en kväll när hon blev av med sin bil. Tillsammans med sin pappan gjorde hon en anmälan hos polisen.

Ingen misstänkt

Polisen i Eskilstuna har fått in en rad anmälningar om stölder på gym under hösten. Det pågår flera förundersökningar och en av utredningsåtgärderna är att inhämta och analysera filmer från övervakningskamerorna på gymmen. Hittills har man ingen misstänkt.

– Det är respektlöst och lågt precis som med många andra brott, men det är därför vi vill uppmärksamma det här, säger kommunpolisen Peter Sigurd.

Lurar personalen

Och metoderna har varit olika. Flera gymkedjor i Eskilstuna som SVT Nyheter Sörmland pratat med berättar att det ibland varit två personer som kommit in till gymmet. En av dem pratar med receptionisten medan den andra säger att den vill se hur gymmet ser ut. Men som i själva verket går in i omklädningsrummen – klipper upp hänglåsen och stjäl värdesaker.

– Det är utstuderat. Man har planerat det, man vet vad man vill och har ett syfte, säger Peter Sigurd.

Satt upp skyltar

På ASK, Allmänna Sportklubben, i Eskilstuna har man bland annat satt upp skyltar efter flera stölder för att uppmärksamma gymbesökare.

– Det är det vi kan göra. Vi har också övervakningskameror i gymmet men vi kan inte ha det i omklädningsrummen där saker händer, säger Dan Fält, vice ordförande i ASK:s styrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.