Foto: SVT

28-åring måltavla vid båda skjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

Tisdagens skottlossning var riktad mot samma man som sköts i benet i måndags, avslöjar polisen i Eskilstuna.

Det var i början oklart om skotten som avlossades på Gillbergavägen i Eskilstuna på tisdagseftermiddagen hade ett samband med måndagens skottlossning då två män skadades. Nu vet polisen att attacken var riktad mot den 28-årige man som dagen innan skadades i benet med tre kulor.

– Han är välkänd av oss sedan tidigare för bland annat narkotikabrott och våldsbrott, säger Fredrik Wallén pressinformatör på Sörmlandspolisen.

Skotten i Eskilstuna

En bil ska ha kört upp jämsides med den bil som 28-åringen färdades i och ett antal skott avlossades, men ingen verkar ha skadats. Mannen själv har inte velat sammarbeta med polisen och har inte berättat något som skulle kunna hjälpa utredningen.

– Vi ser väldigt allvarligt på de här skjutningarna eftersom även andra brott kan knytas till dem i ett bredare perspektiv, säger Fredrik Wallén.

Polisen tror att skjutningarna sannolikt är en uppgörelse i den undre världen med koppling till narkotikahandel. Enligt kommissarie Lars Franzell vid Sörmlandspolisen har många upprörda och rädda vittnen hört av sig.

– Det är ju fullständigt hänsynslöst att skjuta mitt i ett bostadområde klockan 16.00 på eftermiddagen, säger han.

Trots vittnesuppgifterna finns det fortfarande ingen misstänkt för någon av skjutningarna. Den 22-årige man som träffades i bröstet under skottlossningen i måndags vårdas fortfarande på sjukhus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skotten i Eskilstuna

Mer i ämnet