Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Erik Skoglund berättar om riskerna, idiotförklaringarna och varför han ändå vill fortsätta med boxningen. Foto: SVT

Sex år efter hjärnblödningen – Erik Skoglund vägrar ge upp drömmen om comeback

Uppdaterad
Publicerad

Han var en av Sveriges främsta proffsboxare – men 2017 tog allt ett abrupt slut. Erik Skoglund drabbades av en hjärnblödning, som nästan tog hans liv. Över sex år senare lever en kontroversiell dröm om comeback i allra högsta grad.

Det var i december 2017 som Erik Skoglund från Nyköping drabbades av en allvarlig hjärnblödning i samband med ett träningspass och låg i koma i nästan två veckor.

En av de främsta

Han var då en av Sveriges absolut främsta boxare på proffsnivå och låg i hårdträning inför kommande titelmatcher med världsmästartiteln som huvudmål.

Nu i början av 2024 tränar den snart 33-årige boxaren tio pass i veckan och håller siktet inställt på comeback – trots kritik från flera håll.

Vägen är oviss

Vägen till återkomst är dock oviss då Erik Skoglund i dagsläget saknar licens för att få tävlingsboxas på proffsnivå, för att få det så behöver han genomgå en läkarundersökning och den skiljer sig åt i olika länder och i olika förbund.

Men den fasen är han ännu inte i.

– Just nu fokuserar jag främst på att komma i form, säger Skoglund.

I videon: Hör Erik Skoglund berätta om riskerna, idiotförklaringarna och varför han ändå vill fortsätta med boxningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.