Bil orsakade totalstopp på E20 i Strängnäs: ”Tror att bilen fått sladd på grund av halkan”

Uppdaterad
Publicerad

En bil körde in i mitträcket på E20 vid Läggesta i norrgående riktning mot Strängnäs vid 15-tiden under juldagen.

Räddningstjänsten uppgav att det var en singelolycka och att ingen person blev skadad. I norrgående riktning mot Strängnäs var båda körfälten avstängda då räddningstjänsten skulle flytta undan bilen då den låg på omkörningsfilen.

– Vi tror att bilen har fått sladd på grund av halkan, men det är inget vi har fått bekräftat, sa Patrick Johansson vakthavande befäl på Södertörns brandförsvar tidigare under dagen.

Prognosen var satt till 17.00 enligt Trafikverket men räddningstjänsten blev klara tidigare än så.

”Kan vara ishalkan”

En annan olycka inträffade också under eftermiddagen, denna gång på E4 väster om Nyköping. En bil hade kört in i mitträcket och blivit stående på vägrenen. Larmet kom strax efter klockan 15.30 och inte heller här ska någon person blivit skadad.

– Man kan misstänkta att det även här kan vara ishalkan, säger Patrick Johansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten gör sig redo för ett besvärligt dygn i trafiken. ”Vi har tankat bilarna och är redo att ge oss ut”, säger styrkeledare Thomas Stensson. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.