Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Skadat spädbarn har avlidit – man häktad av tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

Det spädbarn i östra Sörmland som misstänks ha blivit svårt misshandlat har avlidit av sina skador. En man häktades på torsdagseftermiddagen misstänkt för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Mannen har varit anhållen sedan i måndags misstänkt för synnerligen grov misshandel. Då barnet på onsdagen avled på sjukhus ändrade åklagaren rubriceringen till mord och mannen begärdes häktad, uppger åklagarmyndigheten.

Vid en förhandling på eftermiddagen häktades mannen av Nyköpings tingsrätt, men rubriceringen ändrades då igen. Mannen häktas som på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel samt grovt vållande till annans död.

Han nekar till brott.

Även kvinna anhölls

Från början var även en kvinna misstänkt i fallet, men släpptes på fri fot på onsdagen då misstankarna försvagats.

Vice chefsåklagare Ola Björstrand vill inte bekräfta vilken relation de inblandade personerna har till varandra, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

När larmet först kom i måndags morse gällde det ett barn som råkat ut för en olycka, men snart fattades misstankar om att brott låg bakom händelsen.

Tidpunkten för brottet

Enligt åklagarens häktningsframställan tros barnet ha skadats någon gång mellan söndag kväll och måndag morgon.

Enligt tingsrättens häktningsbeslut ska åtal vara väckt den 25 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.