Skallgångskedjan påbörjades på måndagskvällen. Foto: Privat

Skallgång efter försvunnen man vid Långhalsen

Uppdaterad
Publicerad

En grupp privatpersoner kommer under måndagskvällen söka efter den man som försvann efter en fisketur på sjön Långhalsen utanför Bettna under söndagen.

Gruppen, som kallar sig Don't Give Up Södermanland, har lyckats samla ett tiotal personer och två hundar som ska delta i sökandet som är tänkt att börja omkring 17.30.

– Jag tror att vi blir tillräckligt många för att göra nytta. Vi kommer nog att hålla på tills det blir mörkt, säger Lea Andersson, initiativtagare.

Hittade tom båt

Mannen ska ha försvunnit under en fisketur. Det var under söndagseftermiddagen som en privatperson slog larm efter att ha sett hans båt driva ute på sjön. I båten hittades hans kläder och ryggsäck.

Räddningstjänsten sökte genom området med värmekamera och helikopter, men utan resultat. Vid 16-tiden på söndagen fick insatsen avbrytas.

”Öppet sinne”

Lea Andersson, som uppmärksammades på fallet av en anhörig till mannen, säger att de ska försöka söka igenom området kring sjön efter bästa förmåga.

– Vi har ett öppet sinne, finns det någon som har en båt att låna ut så använder vi den också, säger hon.

Gruppen Don't Give Up Södermanland har funnits sedan 2013 och har sedan dess utfört ett arbete som liknar det som organisationen Missing People gör, det vill säga sökningar med skallgångskedjor efter försvunna personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.