Vid klockan 13:00 var polisen kvar vid Skavsta flygplats även om man då hunnit konstatera att föremålet var ofarligt. Foto: Pontus Stenberg

Misstänkt föremål utrymde Skavsta flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Skavsta flygplats i Nyköping utrymdes på onsdagen sedan ett misstänkt explosivt föremål hittades i säkerhetskontrollen. Men vid klockan 12.45 blåstes faran över.

– Nu är vi tillbaka inne igen, säger Joakim Lindholm, vice vd på Skavsta flygplats till SVT Nyheter Sörmland.

– Det verkar ha varit ett falskt larm. När man misstänker något i säkerhetskontrollen är det viktigt att säkerställa att det verkligen inte är något. Man tog det säkra före det osäkra helt enkelt.

Det rörde sig om en väska som säkerhetspersonalen reagerat på. Polisen tillkallades och flygplatsen utrymdes strax före klockan 12.

Ingen brottsmisstanke

Någon timme senare hade polis på plats med hjälp av nationella bombskyddet kunnat konstatera att föremålet var ofarligt.

Någon misstanke om brott finns inte.

Enligt Skavsta får flygtrafiken små förseningar som en följd av evakueringen, men inga flygningar kommer att ställas in.

Enligt Joakim Lindholm var det ett hundratal personer som fick lämna flygplatsen och samlas på framsidan. Ytterligare ett hundratal, som redan hade checkat in, fick vänta på andra sidan flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.