Foto: TT

Stalkade ex-pojkvän genom Swish – döms till rättpsykiatrisk vård

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern från Katrineholm döms till rättspsykiatrisk vård för ofredande och olaga förföljelse. Bland annat har hon skrivit meddelanden till sin ex-pojkvän genom swishbetalningar.

Det var i fjol som kvinnan trakasserade sin ex-pojkvän och anhöriga till honom med ett stort antal sms, telefonsamtal och e-postmeddelanden. Enligt domen har hon även kontaktat personerna genom att skicka betalningar i Swish där hon skrivit meddelanden.

Hon har även kontaktat dem genom att använda funktionen ”Glömt lösenord” på deras Facebookkonton och e-postmeddelanden och valt att ett automatiskt e-postmeddelande eller sms ska skickas.

Ska betala skadestånd

Utöver detta har hon använt en annan persons, som inte har koppling till ex-pojkvännen, identitetsuppgifter i sms och även placerat en chokladask med meddelande utanför personens dörr.

Tingsrätten konstaterar att syftet har varit att trakassera, men att det aldrig har förekommit hot och våld.

Kvinnan är nu dömd till rättpsykiatrisk vård och hon ska också betala totalt 60 000 kronor i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.