Polisens tekniker på plats för en brottsplatsundersökning. Foto: Pontus Stenberg

Skjutning mot krog i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har hittat skotthål i skyltfönstret till restaurang Choys garden i Nyköping. Enligt polisen har skott avlossats någon gång under natten till fredagen. Samma restaurang blev under sommaren utsatt för ett brandattentat.

På fredagsmorgonen upptäcktes skotthålen och till SVT bekräftar polisen att det rör sig om skotthål.

– Någon gång i natt har det avlossats skott mot restaurangen, säger Lars Liewenborg, på polisens enhet för grova brott.

Ingen person ska ha kommit till skada i och med skottlossningen, enligt polisen.

Tidigare brandattentat

Restaurangen ligger mitt i centrala Nyköping och polisen är under fredagsförmiddagen på plats för en teknisk undersökning.

Samma restaurang blev i juni utsatt för ett brandattentat. Någon krossade en ruta och försökte sätta eld på krogen. Men branden tog sig inte och ingen kom till skada.

Ser ett samband

Skjutningen mot Choys garden är en i raden av attentat mot krogar i länet den senaste tiden, däribland en handgranatattack mot Olearys i Nyköping och branden på Stationsplan i Katrineholm.

– Vi ser ju ett samband, som vi har gått ut med tidigare. Den här krogen har även blivit utsatt en gång innan, säger Liewenborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.