Två av containrarna har identiskt innehåll med bland annat 21 kilometer slang. Den tredje containern innehåller en fyrhjuling med kärra. Foto: SVT

Skogsbrandsdepå – när inget annat funkar

Uppdaterad
Publicerad

Det är kommunernas ansvar att släcka en skogsbrand. Men när egna resurser inte räcker till har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skogsbrandsdepåer att ta ta av hjälp av.

Skogsbrandsdepåer

Finns i Boden, Skellefteå, Dorotea, Sundsvall, Östersund, Söderhamn, Ludvika, Strängnäs, Bengtsfors, Visby, Vetlanda, Högsby och Ljungby. Utöver detta finns nationella förråd i Kristinehamn med påfyllnadsmaterial.

Varje skogsbrandsdepå består av tre containrar med bland annat följande: stora mängder brandslang, en sex-hjulig ATV (terrängfordon) med släp, slangupprullare, vattenspridare, motorsågar, vattenbehållare, grenrör, strålrör, bränsledunkar, hinkar och strilkannor.

Källa: MSB

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strängnäs

Mer i ämnet