Skolchef Hans Ringström berättar att krisstöd kommer att erbjudas efter torsdagens skjutning nära en skola och flera förskolor. Foto: SVT/arkivbild

Skolchefen efter skjutningen: ”Har dessvärre tänkt en längre tid att sådant här kan hända”

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossningen i Fröslunda på torsdagseftermiddagen skedde i nära anslutning till en skola och flera förskolor, vilket föranledde så kallade inrymningar, där man såg till att alla barn som var ute togs in. På Alvägens förskola uppmanades föräldrarna att vänta med hämtning och på Fröslundaskolan fick föräldrar komma till fritids men då stanna kvar på skolan.

– Polisen är på plats och pratar med personalen. Det är på polisens inrådan som barnen är kvar som en del av polisutredningen, säger Hans Ringström, skolchef i Eskilstuna.

Är det barn som har sett skjutningen?

– Det vet jag inte, nu måste polisarbetet pågå, säger Ringström.

Även Tallåsens förskola och Fröslundaskolans förskola berördes av inrymningarna.

Krisstöd erbjuds

Hans Ringström berättar att personal, elever och barn kommer att erbjudas krisstöd på olika sätt.

– Vi har ansvar att se till att alla får det stöd de behöver.

Hur reagerar du på den här händelsen?

– Jag har dessvärre tänkt en längre tid att sådant här kan hända nära en skola eftersom skjutningar har ökat och dessutom flyttat ut mer i publika miljöer. Jag tycker att det är fruktansvärt att det har blivit så, säger Hans Ringström.

Under torsdagskvällen meddelade Eskilstuna kommun att både skolor och förskolor kommer hålla öppet som vanligt på fredagen, men med organiserat stöd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning vid skolor i Fröslunda

Mer i ämnet