Marianne Andersson (C) och Maria Antropowa Ehrnfelt (M) Foto: SVT

”Skönt att veta att vi har gjort rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Antropowa Ehrnfelt (M) hoppas kunna blicka framåt. Men oppositionsrådet Marianne Andersson (C) har inte gett upp hoppet om landsbygdsskolorna.

– Jag tycker att det är skönt att veta att vi inte har gjort något fel. Det är också skönt att vi nu kan lägga fokus på att förbereda för hösten, säger Maria Antropowa Ehrnfelt (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Strängnäs kommun.

Väntar sig fler överklaganden

Hon tror att det fortfarande finns en möjlighet att någon kommer att överklaga till kammarrätten.

Landsbygdsskolor i Strängnäs

– Det är väl troligt att det blir så. Men det vore skönt om de nöjde sig med förvaltningsrättens besked. Överklagandena har tagit tid och energi för våra tjänstemän, säger hon.

Oppositionsrådet Marianne Andersson (C) tycker att förvaltningsrättens beslut var tråkigt.

– Jag är ingen lagman, men jag tycker att det här var en konstig bedömning. Då behöver lagen ändras, för annars kan man ju döpa om saker hur som helst så fort någon är missnöjd, säger hon.

Siktar på valet

Hon tror att hoppet är ute för dem som ville rädda landsbygdsskolorna till höstterminen. Men hon har inte gett upp kampen helt.

– Vi får avvakta resultatet av folkomröstningen och valet till kommunfullmäktige i höst. Sedan kanske det blir en förändring, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landsbygdsskolor i Strängnäs

Mer i ämnet