Branden tog fart igen på morgonen och orsakade en ny utryckning av räddningstjänsten. Foto: Johan Pfriem/SVT

Misstänks för mordbrand vid polishuset i Eskilstuna – efter att ha släppts ur fyllecell

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdag släpptes en man från polisstationen i Eskilstuna efter att ha varit omhändertagen för tillnyktring. Kort därefter misstänks mannen ha satt eld på sopbehållare i närheten av polisstationen.

Det var vid tretiden inatt som polisen upptäckte rökutveckling i några sopbehållare i anslutning till polisstationen i Eskilstuna. Kort därefter brann det kraftigt med tre meter höga lågor. Polisen började släcka branden och en annan polispatrull började spåra med hund. Kort därefter kunde hunden markera vid personen som precis hade släppts efter tillnyktring.

– Han var inte positivt inställd när han släpptes efter tillnyktring. Han talade tydligt om vad han tyckte om polisen och han var väldigt sur. Så han gick nog rakt ut, såg soptunnorna och tände eld på dem, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Anhållen som skäligen misstänkt för mordbrand

Räddningstjänsten som kom till platsen tog över släckningsarbetet och konstaterade att det fanns stor spridningsrisk.

Mannen, som är sedan tidigare dömd för olika brott, greps. Han har anhållits av åklagare som skäligen misstänkt för mordbrand.

Elden tog fart igen

Elden från nattens brand började pyra igen under tisdagsmorgonen, vid halvåttatiden.

– Det är en panel på huset som det har börjat ryka bakom. Panelen är nu borttagen och elden släckt. Räddningstjänsten vädrar bort röken som tog sig in i polishuset, säger Thomas Agnevik.

Enligt polisen ska det inte handla om nya materiella skador än de som uppstod inatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.