I ett par skor som mannen bar med sig i en plastpåse hittade polisen tre inplastade rullar med kokain. Foto: Polisen

Smugglade halvt kilo kokain i skor – döms till fängelse

Publicerad

En 48-årig man döms till fängelse efter att han gripits med en stor mängd kokain på sig på tågstationen i Eskilstuna. Enligt åklagaren hade narkotikan varit värd över 700 000 kronor på gatan.

Det var den 12 januari i år som civilklädda narkotikaspanare som stoppade mannen efter att han klivit av ett tåg på centralstationen i Eskilstuna. De kände igen honom som en person som tidigare varit inblandad i narkotikabrottslighet och de hade fått tips av tullen i Malmö, där han tagit tåget ifrån, att kontrollera honom när han kom fram.

7 000 doser

Mannen höll i en påse med ett par skor i när han klev av tåget. I skorna hade kokainet gömts.

Enligt domen införskaffade mannen narkotikan i Berlin och smugglade in den i landet via Köpenhamn för att för att sedan sälja den vidare. Mängden kokain ska enligt åklagaren uppgå till minst 7 000 missbruksdoser.

Fem års fängelse

Mannen menar att han inte kände till att det fanns narkotika i skorna och förnekar därför brott.

Men Eskilstuna tingsrätt köper inte mannens försvar och han döms nu till fem års fängelse för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.