I ett par skor som mannen bar med sig i en plastpåse hittade polisen tre inplastade rullar med kokain. Foto: Polisen

Hade halvt kilo kokain i ett par skor – Eskilstunabo åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern från Eskilstuna misstänks ha smugglat in mer än ett halvt kilo kokain i landet. Han har nu åtalats misstänkt för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Det var civilklädda narkotikaspanare som stoppade mannen efter att han klivit av ett tåg på centralstationen i Eskilstuna den 12 januari i år. De kände igen honom som en person som tidigare varit inblandad i narkotikabrottslighet.

I en plastpåse som mannen bar med sig hittade polisen ett par skor. Intryckta i dessa, under ett par strumpor, upptäcktes tre inplastade paket med kokain. Totalt rörde det sig om 604 gram.

Värt mer än 780 000 kronor

Enligt åtalet smugglades kokainet in i landet för att säljas vidare. Narkotikan uppges på gatan vara värd mer än 780 000 kronor. Den uppges kunna räcka till cirka 7 800 missbrukardoser.

Mannen har berättat i förhör att han hade varit i Tyskland innan han anlände till Eskilstuna. Men han har hela tiden förnekat att han kände till att det fanns narkotika i skorna i påsen.

Straffet för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott är fängelse i mellan två och sju år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.