Det var en renhållningsarbetare som kontaktade kommunens livsmedelsinspektörer och berättade att butikens soprum var så överfullt att det inte gick att hämta soporna.
Mögel och blodstänk
Kontrollen genomfördes förra veckan, och butiken Marias livs hade enligt kommunen stora brister i sin kötthantering. I inspektörernas beslut framgår bland annat att det var smutsigt i chark och kylrum. Det förekom exempelvis mögel, spindelväv och gammalt blodstänk på golv och väggar.
Droppade ned på andra kroppar
Enligt kommunen droppade det även från upphängda djurkroppar ned på andra djurkroppar som låg på golvet. Dessutom var det för höga temperaturer i alla utrymmen där kött förvarades och hanterades.
Kommunen beslutade därför att förbjuda butiken från att sälja kött och att överhuvudtaget använda charken och kylutrymmet till kötthantering.
105 kilo fransyska
Man beslutade dessutom att omhänderta allt kött som fanns i butiken. Enligt en av livsmedelsinspektörerna rörde det sig om omkring 400 kilo kött. Bland annat 105 kilo fransyska, flera hela lamm och hela kartonger med nötnjurar och komage.
Innan butiken får börja sälja kött igen måste ägarna se till att alla ytor är rengjorda och att alla utrymmen håller avsedd temperatur. Därtill måste kunskapen hos de anställda gällande bland annat livsmedelshantering ökas, menar kommunen.
SVT Nyheter Sörmland har sökt ansvariga för Marias livs.